O mes da gastronomía en bibliocarballedo. "O ano de Galicia"

BENVIDOS E BENVIDAS AO MES GASTRONÓMICO DO ANO DE GALICIA!

Se de algo estamos seguros/as é de que a comida en Galicia non pode faltar, polo que no noso proxecto tampouco podiamos deixar de traballar os nosos menús e alimentos típicos.

Ademais de traballar dende ciencias da natureza a roda dos alimentos e a análise de menús galegos para unha dieta saudable, festexamos a nosa gastronomía por todo o alto.




Recibimos no cole á pulpeira de Fuchela do Carballiño, quen explicou por unha banda á rapazada as características do polbo (onde viven, número de tentáculos e corazóns, a súa alimentación...) e por outra, os aspectos máis culturais e os máis gastronómicos. Coñecemos un pouco máis a tradición do polbo nas feiras, como se celebraban antigamente, e descubrimos a diferencia entre a receita de polbo á feira e polbo á galega.  













A rapazada puido resolver todas as súas dúbidas e rematamos a xornada cunha degustación de polvo á feira para os máis lambóns e para aqueles que o probaban por primeira vez. 

Menudo éxito!!

















Cosme, o noso cociñeiro, tamén tivo moito que ver preparándonos deliciosos menús como churrasco, cocido, lacón con grelos... e levounos á súa cociña para que coñeceramos de primeira man os ingredientes que levan e para ensinarnos como se preparan. Moitas gracias Cosme, tamén por prepararnos sempre comidas tan ricas!








Saúdos de Castañón!

Ningún comentario:

Publicar un comentario